Over ons

Sinds enkele jaren maken Sdu en Indicator beide deel uit van ELS (Editions Lefebvre Sarrut), één van de grootste Franse uitgeefconcerns op de markt van juridische vakinformatie en opleidingen. Dit sterke internationale netwerk helpt onze positie verder uit te bouwen. Sdu en Indicator vertalen beide wet- en regelgeving naar de praktijk van alledag. Beide met een focus op juridische en fiscale vakinformatie en advies. Indicator vindt haar oorsprong in het geven van korte, kernachtige adviezen die direct toepasbaar zijn in de praktijk. Sdu heeft twee eeuwen expertise en ervaring en is van een traditionele uitgeverij een multimediale leverancier van vakinformatie geworden. Waar Indicator de taal van de ondernemer feilloos kent, begeeft Sdu zich meer op het terrein van de (fiscaal) professional. Beide krachten worden gebundeld in het nieuwe Fiscaal en meer en BelastingZaken.
De adviezen in Fiscaal en meer en BelastingZaken voldoen steeds aan dezelfde basisprincipes: kort en kernachtig, in heldere en duidelijke taal geschreven en direct toepasbaar in de praktijk. Geen grootse theorieën, maar to the point-adviezen gefilterd uit een overvloed van informatie, veranderende wetgeving, rechtspraak, praktijkgevallen en wetenschappelijk onderzoek.

De redacteuren die deze adviezen brengen, zijn stuk voor stuk vakspecialisten. Een netwerk van externe contacten, ook bestaande uit specialisten werkzaam in verschillende bedrijfstakken en in verschillende functies, garandeert dat de adviezen steeds inspelen op en aangepast zijn aan de meest actuele situaties.

Sdu

Sdu voorziet juristen, fiscalisten, beleidsmakers, handhavers en andere juridische professionals van actuele informatie over wet- en regelgeving.
Voor meer informatie over al onze producten: www.sdu.nl

Indicator

Indicator staat al sinds 1990 garant voor onafhankelijk fiscaal, sociaalrechtelijk, financieel en juridisch advies.
Voor meer informatie over al onze producten: www.indicator.nl

Redactie Fiscaal en meer / BelastingZaken

fiscaalenmeer@sdu.nl

I.C.E. van Gorp MSc
Ilse van Gorp

Ilse van Gorp heeft fiscale economie gestudeerd in Tilburg. Daarna is zij geruime tijd werkzaam geweest als belastingadviseur en vervolgens als fiscaal auteur/redacteur aan de slag gegaan binnen de groep van Sdu. Ilse besteedt veel aandacht aan de structuur in teksten, zodat een lezer makkelijk de gewenste informatie kan vinden.
 

Mr. Paul J.H. Jehae REP (Hoofdredacteur BelastingZaken)
Paul Jehae
Paul Jehae studeerde fiscaal recht. Hij werkte na zijn afstuderen geruime tijd als fiscaal jurist/belastingadviseur in de adviespraktijk. Ook heeft hij ervaring als bedrijfsfiscalist en directiesecretaris voor een grote internationaal operende onderneming. Daarna maakte hij de overstap naar uitgeverij Indicator. Paul is publishing director bij Indicator en geeft leiding aan de Indicator-redactie. Hij is hoofdredacteur van een aantal Indicator uitgaven zoals Tips&Advies Pro Financiële Planning &Adminstrateur, T&A Vastgoed & Bouw, T&A Personeel en T&A Landbouw. Verder is hij register estate planner en hoofdredacteur van het Vakblad estate Planning van Sdu Licent Academy. Hij stuurt als hoofdredacteur met veel enthousisasme en plezier ook het redactionele team van BelastingZaken aan. Hij heeft zich gespecialiseerd in het toegankelijk maken van financieel-juridische informatie voor ondernemers en hun adviseurs.

Mr. drs. M.H.J. Halters RB
Michel Halters

Na het afronden van zijn studies fiscale economie en fiscaal recht aan de Universiteit van Tilburg, heeft Michel Halters 20 jaar als fiscalist gewerkt met pensioenen als specialisme. Sinds enkele jaren maakt Michel deel uit van de redactie van o.a. Fiscaal en meer. Als redacteur streeft Michel er naar complexe fiscale theorie om te zetten in praktische en makkelijk toegankelijke informatie.

 
Drs. R.A.W.P. Latour
Remco Latour

Remco Latour is afgestudeerd als fiscaal econoom aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Een belangrijk deel van zijn werk bestaat uit het bestuderen van fiscale rechtszaken om deze in versimpelde vorm weer te geven voor Fiscaal en meer en BelastingZaken.

 
Mr. A.M. Zwaan-Gorter

Annemiek Zwaan heeft haar studie Fiscaal Recht afgerond in Leiden. Na enige tijd als assistent-belastingadviseur werkzaam te zijn geweest, heeft zij de overstap gemaakt naar de redactie van Belastingzaken. Als redacteur probeert zij de fiscale materie zo praktisch mogelijk over te brengen.

Auteurs

Mr. Henk J. van Amerongen
Henk van Amerongen

Advocaat, gespecialiseerd in arbeidsrecht en ondernemingsrecht, en geassocieerd met DT Advocaten in 's-Hertogenbosch

 
Mr. drs. Geert W. Beuker
Geert Beuker

Werkzaam bij Beuker BTW-advies

 
Maarten Bijleveld
Maarten Bijleveld

Werkzaam bij Incassoplein Creditmanagement

 
Mr. Gon H.G.M. van den Boomen-Meeuwissen
Mr. Gon H.G.M. van den Boomen-Meeuwissen

VDBM Legal


Mr. Chantal van der Borg RB CFP
Chantal van der Borg

Zelfstandig belastingadviseur en financieel planner bij Borg Belastingadvies

 
Mr. Léone Bource
Bource

Bource-Snikkenburg Taks Advisors

 
Mr. Ricardo A. van Doormalen
mr. Ricardo A. van Doormalen

Zelfstandig belastingadviseur en financieel planner bij Finz – Cijfers en Advies

 
Inge M.C. Drabbels
Drabbels

Fiscaal medewerker


Mr. Mischa Gerardu-Houben
Gerardu Houben

Fiscaal jurist bij La Taxe – Fiscaal en Financieel Advies

 
Mr. Chantal M.R. Hemelsoet
Hoofdredacteur bij Indicator

 

Mr. Rik H.J. de Jonge
Mr. Rik H.J. de Jonge

Toegevoegd notaris in De Wolden en buitenpromovendus aan de RUG

 
Mr. Frank A.C. Klaassen

Docent Juridische Hogeschool Avans-Fontys

 
Willem Meiresonne
Willem Meiresonne

Directeur/eigenaar bij Meiresonne Fiscaal Advies B.V. en Finovion Moerdijk


Ruth A.F. van de Roer RB

Zelfstandig belastingadviseur
Fizkalia Advies

 
Monique A.C. Schell
Monique A.C. Schell

Zelfstandig belastingadviseur

 
 
Mr. Kim Sinnige
Kim Sinnige

Werkzaam bij Sinnige BTW Advies


Mr. Savannah J. Snellenburg

Werkzaam bij De Vroonhof Juristen

 
Jan Wietsma AA
Jan Wietsma

WHOA-deskundige, financieringsspecialist en partner bij MKB-kredietcoach. Hij is betrokken bij MKB-herstructureringscoach een netwerk van accountants, advocaten, herstructurerings- en waarderingsdeskundigen.

 

Redactieraad Fiscaal en meer

Birgitta van Antwerpen
Birgitta van Antwerpen

Belastingadviseur – Taxavant

 
Lisette Branten-van Hoof

Belastingadviseur – Branten Advies B.V.

 
Ton van den Broek
Ton van den Broek

Fiscaal jurist – Bureau Vaktechniek Register Belastingadviseurs
Belastingadviseur – Comprato Adviseurs

 

Redactieraad BelastingZaken

Mr. C.W. van Vilsteren-Maters

Btw-adviseur, eigenaresse van Van Vilsteren BTW advies

 
Mr. A.M.A de Beer

Bureau Vaktechniek Fiscaal bij Grant Thornton

 
Mr. D.S.M. Sijtsma

Belastingadviseur bij Mazars