Film en serie over de toeslagenaffaire vanaf september te zien

Film en serie over de toeslagenaffaire vanaf september te zien

Gegevens

Nummer
2024/802
Publicatiedatum
10 juli 2024
Auteur
Redactie
Rubriek
Overig

Zowel de speelfilm als de serie die zijn gemaakt over het toeslagenschandaal gaan in september in première. De film ‘De Jacht op Meral Ö’ gaat 5 september in de bioscopen draaien. De NPO-serie ‘De Toeslagenaffaire’ gaat eind september in première op het Nederlands Filmfestival in Utrecht en zal dit najaar op NPO 1 te zien zijn.


Dat hebben BNNVARA, die de serie heeft gemaakt, en distributeur Paradiso Films, die de film uitbrengt, dinsdag gemeld. BNNVARA maakt binnenkort meer bekend over de cast en de inhoud van de driedelige serie. Ook de exacte uitzenddatum is nog niet zeker.
De film De Jacht op Meral Ö. belicht de affaire door de ogen van de Turks-Nederlandse Meral, die samen met haar dochters in Almere woont en wordt geteisterd door schulden en stress. Als sociaal rechercheur Ron in haar leven begint te infiltreren, wordt ze gedwongen steeds radicalere keuzes te maken om haar gezin uit de klauwen van instanties te redden.
De hoofdrollen in De Jacht op Meral Ö. worden gespeeld door Dilan Yurdakul en Gijs Naber. Voor de release van 5 september is volgens de makers gekozen omdat die week de Tweede Kamer terugkeert van het zomerreces en met het uitbrengen van de film ‘het onderwerp hopelijk weer hoger op de agenda van het nieuwe kabinet komt te staan’.

Bron: RTL nieuws 09-07-2024