Diverse standpunten gepubliceerd

Diverse standpunten gepubliceerd

Gegevens

Nummer
2024/482
Publicatiedatum
26 april 2024
Auteur
Redactie
Rubriek
Overig

De Kennisgroep omzetbelasting OVI heeft een standpunt gepubliceerd oversteektochten, de Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst over vervoerskosten in verband met de aanschaf van een hulpmiddel en uitgaven voor specifieke zorgkosten, de Kennisgroep successiewet over partnerbegrip, notarieel samenwoners in meerrelatie en de Kennisgroep IBR IB niet winst/LB/PH-aanslag over verdrag NL – PRT, arbeidsartikel, ontslagvergoeding. De Kennisgroep aanmerkelijk belang heeft het standpunt over omvorming in tracking stocks vervreemding gewijzigd.


Belastingsoort: Omzetbelasting

Standpunt over oversteektochten (KG:210:2024:5)

De Kennisgroep omzetbelasting OVI heeft de vraag beantwoord of oversteektochten zijn aan te merken als beoefening van sport in de zin van artikel 11, eerste lid, aanhef en onderdeel e, Wet op de omzetbelasting 1968.

Belastingsoort: Inkomstenbelasting

Standpunt over vervoerskosten in verband met de aanschaf van een hulpmiddel en uitgaven voor specifieke zorgkosten (KG:202:2024:11)

De Kennisgroep inkomstenbelasting niet-winst heeft de vraag beantwoord of vervoerskosten in verband met de aanschaf van een hulpmiddel aftrekbaar zijn als uitgaven voor specifieke zorgkosten.

Standpunt gewijzigd over omvorming in tracking stocks vervreemding (KG:003:2024:4)

De Kennisgroep aanmerkelijk belang heeft een wijziging aangebracht in het standpunt over omvorming in tracking stocks vervreemding. Per abuis werd verwezen naar artikel 4.12, eerste lid, onderdeel a, Wet IB 2001. Dit is gewijzigd in artikel 4.12, eerste lid, onderdeel b, Wet IB 2001. Inhoudelijk is er geen wijziging beoogd.

Belastingsoort: Schenk- en erfbelasting

Standpunt gepubliceerd over partnerbegrip, notarieel samenwoners in meerrelatie (KG:063:2024:2)

De Kennisgroep successiewet heeft een vraag beantwoord over wie worden aangemerkt als partners voor de Successiewet in de situatie van een meerrelatie.

Belastingsoort: Internationaal Belastingrecht

Standpunt gepubliceerd verdrag NL – PRT, arbeidsartikel, ontslagvergoeding (KG:041:2024:15)

De kennisgroep IBR IB niet winst/LB/PH-aanslag heeft een standpunt ingenomen over de toepassing van het arbeidsartikel in het belastingverdrag met Portugal ten aanzien van een ontslagvergoeding die na grensoverschrijdende arbeid wordt genoten.

Bron: Belastingdienst 25-04-2024 n 26-04-2024